Kvalitetsveiledning og kurs

Du kan bestille fra sortimentet under. Husk tittel på det du bestiller og antall stk.
Send bestilling

DVD - Fisk i første hånd

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Fisk%20i%20forste%20hand.mpg">DVD - Fisk i f&oslash;rste h&aring;nd</a>

Veiledning i fangstbehandling for redskapene trål, snurrevad, garn og krokredskap.

Verdt å vite om blod i fisk

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Nofima_Veileder_%20Verdt_a_vite_om_blod_i_fisk.PDF">Verdt å vite om blod i fisk</a>

Tre minutter utblødning kan være nok.
Her gir forskerne fra NOFIMA sine aller beste tips til tiltak for å oppnå best mulig kvalitet på fisken under fangst og etter ombordtaking.

Kvalitet på første hånd

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Kvalitetsbrosjyre.pdf">Kvalitet på første hånd</a>

Håndbok i kvalitetsveiledning. Kvalitet kommer ikke av seg selv, den må planlegges.

Håndbok i levendelagring

<a class="hlink" href="https://nofima.no/filearchive/haandbok.pdf">Håndbok i levendelagring</a>

En håndbok i levendelagring fra Nofima.

Kvalitetssortering SKREI®

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Veiledning%20Skrei%202017.pdf">Kvalitetssortering SKREI®</a>

Enkel veiledning i pakking av merkevaren SKREI®.

Sortering av torskelever

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Leverplakat.pdf">Sortering av torskelever</a>

Veiledning i sortering av torskelever til blokkfrysing/ferskpakking.

Veiledning ved ombordfrysing

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/veledning_utfordringer_ombord%20frysing_oppdatert_061011.pdf">Veiledning ved ombordfrysing</a>

Veiledning ved ombordfrysing av råstoff.

Rapport "Røstprosjektet"

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Rost%20rapport.pdf">Rapport "Røstprosjektet"</a>

Rapport fra kvalitetsprosjektet på Røst 2006.

Hvis du kunne velge

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Hvis%20du%20kunne%20velge.pdf">Hvis du kunne velge</a>

Godt råstoff gir perfekt produkt.

Iskalde fakta

Plakat kjølekjede. God kjøling lønner seg. 0°C dobler holdbarheten, gir mindre svinn og bedre lønnsomhet! Utarbeidet av FHF, Nofima og Sintef. (Norsk, engelsk og spansk.)

Online kurs med kursbevis: Fangstbehandling reker

Bli ekspert på fangstbehandling og kvalitet på reke, ta testen her og få kursbevis.

Testen passer for alle og er gratis. Yrkesfiskere kan bestille kursbevis ved gjennomført og bestått kurs.

Norske reker er en delikatesse som fortjener beste kvalitet hele året i hele landet. Dette online-kurset er en nytt, fremtidsrettet og effektiv verktøy for kompetanseheving i fiskeflåten og har som mål å sikre at norske fiskere er verdensledende i fangstbehandling!

Koke og pakke reke ombord

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Veiledning_koking_og_pakking_reker_2015.pdf">Koke og pakke reke ombord</a>

Veiledning for koking og pakking av reke ombord. Tilpasset Mattilsynets godkjenningsordning og systematisert fremstilling av beste praksis om bord i kystrekebåter.

Rekebrosjyre

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Rekebrosjyre_web.pdf">Rekebrosjyre</a>

Veiledning fangstbehandling av reker, hygiene- og kvalitetskontroll.

Fangst og håndtering av levende kongekrabbe

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/veiledning_fangst_hantering_levende_kongekrabbe.pdf">Fangst og håndtering av levende kongekrabbe</a>

Teinene skal røktes innen syv dager, , hold teina ut fra båtsiden for å unngå klemskader... En veiledning for fangst og håndtering av levende kongekrabbe.

Slik behandler vi kongekrabben

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Handtering_kongekrabbe_2.pdf">Slik behandler vi kongekrabben</a>

Håndter krabbene varsomt... En veiledning i håndtering av kongekrabbe ombord.

Produksjon av Kongekrabbe

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Veiledning_Kongekrabbe_%201607_web.pdf">Produksjon av Kongekrabbe</a>

Veiledning i produksjon av kongekrabbe utviklet i samarbeid med Merkevareforeningen Varanger.

Taskekrabbe

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Taskekrabben.pdf">Taskekrabbe</a>

Biologi, sortering, kvalitet og fangstbehandling.

Behandling av hvalkjøtt

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Hvalperm_samlet.pdf">Behandling av hvalkjøtt</a>

Veiledning i behandling av hvalkjøtt.

Norwegian Minkewhale - catch and production in brief

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Norwegian_Minkewhale_2012.pdf">Norwegian Minkewhale - catch and production in brief </a>

Norwegian Minkewhale - catch and production in brief.

Norsk Saltfisk Torsk

<a class="hlink" href="https://www.rafisklaget.no/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Norsk_Saltfisk.pdf">Norsk Saltfisk Torsk</a>

Veiledning - hvordan produsere kvalitetssaltfisk.

Saltfiskbrosjyre

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/Saltfiskhefte_trykk.pdf">Saltfiskbrosjyre</a>

Kjøkkensjef Luigi Tomei har noe å fortelle norske fiskere.

Tørrfiskbrosjyre

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/T%C3%B8rrfiskbrosjyre%20T%C3%B8rrfiskforum.pdf">Tørrfiskbrosjyre</a>

Tørrfisk - skapt gjennom respekt, omtanke og varsom
behandling, fra havet til Pavens bord.

Produksjon av tørrfisk

<a class="hlink" href="/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/torrfiskbrosjyre.pdf">Produksjon av tørrfisk</a>

Fra livsgrunnlag for vikinger til fremst i gastronomien. Veiledning i produksjon av tørrfisk.