Ny avdelingsdirektør for omsetning

Ny avdelingsdirektør for omsetning

Norges Råfisklag styrker laget med ny avdelingsdirektør for omsetning. Charles A. Aas har fiskerinæringa godt inne i ryggmargen. Nå er han klar til å lede avdelinga som har en sentral rolle både i daglig drift og utvikling av næringa.

Den nye avdelingsdirektøren har allerede begynt å stake ut kursen, men er klar på at en viktig del av jobben er å kunne tilpasse retningen etter strømningene i næringa.

– Aldri før har endringene i næringa gått like fort som nå. Fartøy og kvoter bytter eiere og nye og mer moderne fartøy bygges og kommer på løpende bånd. Det samme ser vi på kjøpersiden. Der er det kommet flere nye moderne anlegg samtidig som andre mottaksanlegg kjøpes opp av større konsern, sier Aas.  

Han fastslår at en av de sentrale oppgavene til avdelinga er å daglig oppdatere seg på det som skjer i fiskerinæringa, slik at de kan komme raskt på banen i tilfelle fisket må reguleres eller ekstra mottakskapasitet må settes inn.  

Høy kompetanse og mye lidenskap

Aas kjenner fiskerinæringa svært godt. Han har vokst opp i en fiskerfamilie på Sørarnøy i Gildeskål utenfor Bodø, og han har vært på havet så lenge han kan huske. Allerede som femåring var han med bestefaren og drog garn. Og som de fleste andre som vokser opp i et fiskerisamfunn, har han skjært sin andel torsketunger.

Aas har alltid vært spesielt interessert i båter. Han kjenner historien til de aller fleste av Råfisklagets 4.000 fiskebåter, alt fra hvem eierne har vært, hvilket utstyr som er om bord, hvilke farger båtene har og har hatt og hvor og når båtene er bygget. Dette er en interesse som har blitt litt vel krevende den senere tid grunnet de raske eierendringene i fiskeflåten.

Han begynte å jobbe i Råfisklaget i 2011, hvor han blant annet har vært med å utvikle dynamiske minstepriser. Før det jobbet han som rådgiver i Fiskarlaget Nord. Han omtaler seg selv som en tallgeek og han liker å analysere informasjonen som kommer inn med de over 150.000 sluttsedlene som Råfisklaget mottar hvert år.  

– Jeg liker å holde meg oppdatert på det som skjer i næringa, og omsetningsavdelinga er den rette plassen for å gjøre nettopp det. Her svarer vi på alt, når folk tar kontakt. 

Utvikling i fokus

Omsetningsavdelinga styrkes også med lagets markedssjefer, som vil medføre et tettere samarbeid mellom fiskeriene (båtripa og kaikanten) og markedet.

Råfisklaget setter årlig av en pott penger til markedsprosjekter og Charles ønsker seg søknader fra næringa: 

– Vi har fokus på å finne gode markedsprosjekter, spesielt prosjekter med arter som har et utviklingspotensial. Har du et godt markedsprosjekt, så ta kontakt, sier han. 

Den nye avdelingsdirektøren er også på utkikk etter et nytt teammedlem.

– Jeg oppfordrer alle som er interessert i å jobbe i den fantastiske sjømatnæringa til å sjekke ut utlysningen. Den finner du på Råfisklagets nett- og Facebookside, avslutter han.