Norges Råfisklag
Logg inn
Startside > Markedstiltak
 
    Prosjekter     
    Fisk     
    Skalldyr     
    Hval        
Merkevareforeningen Norsk HvalMerkevareforeningen Norsk Hval

Merkevareforeningen Norsk Hval ble stiftet tirsdag 14. feb i Svolvær. Foreningen skal jobbe med å utvikle en felles kvalitetsstandard for fangst og produksjon av vågehval og merkevarebygging for medlemsbedriftene. Til styret ble valgt Arne Antonsen (Gunnar Klo as), Åge Eriksen (Hopen Fisk as), Ole Mindor Myklebust (P/R Kato ans), Truls Soløy (fanger/leder i Småkvalfangerlaget) og Tor-Edgar Ripman (Norges Råfisklag). Markedsrådet for hval blir samtidig avviklet.


Markedsrådet for hvalMarkedsrådet for hval

De fleste vet veldig lite om hvalkjøtt, og ikke så mange har smakt det. Slik det har vært, er det veldig mange eldre som kjenner til hvalkjøttet. Hva skal til for at de som ikke har smakt hvalkjøtt skal ønske å prøve det? Hva skal til for at de unge skal ønske å smake det? De fleste som kjenner hvalkjøttet det vet at det er "verdens beste mat". De som ikke har prøvd det, er ikke så sikre på den saken.

Det er ikke enkelt å sette ord på hva hvalkjøtt er. Det er er kjøtt, samtidig som det er sjømat: Mørt som skalldyr og friskt som havet. Hvalkjøtt er viltkjøtt fra havet.

Markedsrådet for hval har som oppgave å drive opplysningsarbeid om hvalkjøtt. Det er næringen selv, ved hvalfangere og -produsenter, som finansierer dette arbeidet.


 

www.hvalbiff.no
På hvalbiff.no finner du masse deilige oppskrifter på hvalkjøtt, og du kan sende meldinger med spørsmål om det er noe du lurer på.
Klikk på bildet for å forstørre